Page content

article content

Sander van Looy naar hoogste divisie in Zweden

Sander van Looy tekent per direct een contract bij het Zweedse Falkenbergs FF, een club die uitkomt in de Zweedse Allsvenskan (eredivisie). Anderhalf jaar na zijn gedwongen vertrek bij PEC Zwolle heeft de getalenteerde centrumverdediger weer een nieuwe uitdaging gevonden.

Alle jeugdelftallen van PEC Zwolle doorlopen

Sander, ooit begonnen bij SV Epe, speelde  vanaf zijn 15de bij PEC Zwolle en doorliep alle jeugdelftallen. In december van het seizoen 2017/2018 speelde hij zelfs één wedstrijd in de Eredivisie tegen ADO Den Haag, waarna het noodlot toesloeg: een ernstige schouderblessure hield hem lang uit de roulatie, een operatie was zelfs noodzakelijk. Hoewel Sander zich terugknokte, werd zijn contract uiteindelijk niet verlengd.

Door moeilijke periode heengeslagen

Sander van Loon met Geert Peeters

Sander bleef niet bij de pakken neerzitten, hoewel hij veel tegenslagen te verwerken kreeg. Hij was diverse malen bij clubs op proef, maar slaagde er niet in een contract te bemachtigen. Pas nadat hij in augustus 2019 contact legde met Peleus Sports Management begon er weer licht aan het eind van de tunnel te schijnen; uiteindelijk bleek het Zweedse Falkenbergs FF geïnteresseerd en een stageperiode in januari werd succesvol afgesloten met een aanbieding voor twee jaar. Volgens Sander en zijn zaakwaarnemer Geert Peeters is het de ideale club om zijn carrière weer op gang te brengen: de Zweedse club speelt sinds kort pas op het hoogste niveau in Zweden, wist vorig jaar ternauwernood aan degradatie te ontsnappen, maar is vol vertrouwen zich ook dit jaar weer te handhaven.

Opvallende speler in de Zweedse competitie

De Zweedse competitie moet overigens nog beginnen, hij loopt van april tot november. Dit is gunstig voor Sander, zo heeft hij voldoende mogelijkheden om zich in het elftal te spelen en zijn stempel te drukken voordat de competitie begint. De verdediger is niet alleen opvallend vanwege zijn lengte (1.98 m), maar ook vanwege zijn tweebenigheid – hij kan zowel als linker- als als rechter centrale verdediger uit de voeten – en zijn opbouwende kwaliteiten.  Zo heeft hij heeft de Zweedse club overtuigd tijdens een stage en enkele oefenwedstrijden. Sportief manager Hakan Nilsson roemt zijn karakter en zijn leiderschap. ,,Het is een verdediger die de bal goed kan inspelen. Hij wil de volgende stap zetten en dat kan hopelijk in Falkenberg gebeuren.’’

lees ook:

De Stentor: Sander van Looy vindt nieuwe club in eredivisie van Zweden

Veluws nieuws: Van Looy naar Falkenbergs FF

Comment Section

0 reacties op “Sander van Looy naar hoogste divisie in Zweden

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.