Page content

article content

Mink Peeters voor anderhalf jaar naar Volendam

Voor Mink Peeters is er een nieuw hoofdstuk begonnen in zijn carrière: hij voetbalt tenminste de komende anderhalf jaar voor FC Volendam. De 21-jarige aanvaller grijpt daarmee zijn kans om zich te bewijzen op de Nederlandse velden. De geboren Nijmegenaar, die uitkwam voor diverse nationale jeugdteams, stond het afgelopen half jaar onder contract bij Servische FK Čukarički, maar blessureleed weerhield hem van een succesvol verblijf daar.

Veelzijdige carrière

Peeters genoot een groot gedeelte van zijn opleiding bij PSV, waarna hij de overstap maakte naar de opleiding van Ajax. Daar speelde de behendige linkspoot zich in de picture van Real Madrid. In Spanje werd hij met hoge verwachtingen binnengehaald, maar voordat hij die kon inlossen stond tegenslag in de vorm van blessures  hem keer op keer in de weg. Desondanks sprak de Spaanse grootmacht nog zijn vertrouwen uit door zijn contract in 2018 te verlengen. Om speelminuten te maken werd Mink vervolgens uitgeleend aan VVV-Venlo, Almere City FC en vervolgens het Spaanse Lleida Esportiu zonder dat dit een succes werd.

Vol vertrouwen naar Volendam

Peeters is daarom blij om terug te keren in Nederland: “Ik heb bewust gekozen voor FC Volendam, omdat ik de mensen die er werken al goed ken. Er groeit hier iets moois en ik heb er alle geloof en vertrouwen in dat ze me verder kunnen helpen in mijn ontwikkeling en carrière.”

Mink sluit in eerste instantie aan bij Jong FC Volendam, maar de hoop en verwachting is dat hij snel zijn debuut zal maken in de hoofdmacht. Technisch directeur Jasper van Leeuwen zegt hierover: “Mink is voor veel mensen misschien even uit beeld geweest. Maar iedere speler heeft zijn eigen reis, en Mink is op de zijne zowel mooie avonturen als flinke hobbels tegen gekomen. Hij heeft dus ook waardevolle lessen geleerd. Maar zijn talent is van jongs af aan al bovengemiddeld, en dat is niet zomaar verdwenen.”

Mink en Volendam passen bij elkaar

Op een of andere manier heeft Mink het geloof dat hij eindelijk op een plek zit waar zijn kwaliteiten tot zijn recht kunnen komen, met de juiste trainer en de juiste clubfilosofie, iets wat hij eerder toch wat minder ervaarde bij VVV Venlo en Almere City. Dat geloof is er ook bij FC Volendam, Jasper van Leeuwen zegt het zo: “Mink is een creatieve en lichtvoetige speler met veel bravoure, die als vleugelspeler en aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Qua type kan hij net weer wat anders brengen dan de spelers die we al hebben. En laten we niet vergeten: hij is pas 21 jaar. Wij geloven dat zijn talent weer tot bloei kan komen in de ontwikkelingsomgeving die we hier in Volendam hebben gecreëerd. De komende tijd gaan we dus in alle rust werken aan zijn wapens en verbeterpunten, zodat hij snel weer in zijn ritme en daarmee ook in zijn kracht kan komen.”

Comment Section

0 reacties op “Mink Peeters voor anderhalf jaar naar Volendam

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.