Page content

article content

Jizz Hornkamp scoort bij eredivisiedebuut

Jizz Hornkamp heeft in de wedstrijd tegen Excelsior Heerenveen een punt bezorgd door in de laatste minuut trefzeker te zijn. “Jizz Hornkamp maakt debuut en scoort !! Kunnen alleen de hele grote” meldden wij op Twitter. Slechts 25 minuten had de 20-jarige spits namelijk nodig om zijn eerste eredivisiedoelpunt te maken. Hiermee onderstreept hij zijn klasse; Jizz is een echte afmaker die makkelijk scoort zoals hij vorig jaar ook al bewees in Jong Heerenveen.

Jizz Hornkamp na Excelsior_Heerenveen

interview met FOX Sports

In mei maakte Jizz al zijn debuut in het eerste elftal van Heerenveen in de play-off wedstrijd tegen FC Utrecht. Ook toen scoorde hij bijna als invaller de gelijkmaker die Heerenveen naar de volgende ronde zou brengen, maar kon FC Utrecht-doelman Jensen nog met een reflex redding brengen. In de zomer werd hij vervolgens gelinkt aan diverse clubs in de Keuken Kampioen Divisie om als huurling speelminuten te maken, maar uiteindelijk besloot hij in overleg met de club en met zijn zaakwaarnemer Geert Peeters van Peleus om in Heerenveen te blijven en dat blijkt nu al een gouden beslissing.

Van nature is Hornkamp een echte centrumspits, maar nu verving hij in de 66e minuut Mitchel van Bergen en speelde dus als rechtsbuiten. De opdracht van trainer Olde Riekerink was echter duidelijk: scoren! En dat deed Jizz dan ook in de allerlaatste minuut. Door goed doorzetten van Morten Thorsby kwam Hornkamp vrij voor de keeper en hij nam de bal in één keer: raak! Dit tot grote vreugde van de 20-jarige spits die baalde omdat hij bij een eerdere actie de bal net niet goed aannam en dus niet in kansrijke positie kon komen.

In de laatste minuut kreeg hij dus toch zijn doelpunt en het was meteen een hele mooie zoals VI en Voetbalzone uit de mond van de spits optekenden. Dit smaakt naar meer. Hopelijk krijgt Jizz weer snel een nieuwe kans om zijn scorend vermogen te tonen aan de fans van SC Heerenveen en aan alle kijkers van de Eredivisie, die hem nu echt hebben leren kennen.

Kijk hier naar het doelpunt van Jizz met aansluitend enkele interviews

 

Comment Section

0 reacties op “Jizz Hornkamp scoort bij eredivisiedebuut

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.