Page content

article content

Jizz Hornkamp rond met FC Den Bosch

Jizz Hornkamp verhuist per direct van SC Heerenveen naar FC Den Bosch. De 21-jarige centrumspits zal (onder voorbehoud van de medische keuring) nog deze week aansluiten bij de ploeg van hoofdtrainer Erik van der Ven. Hornkamp tekent een contract voor drie seizoenen bij de Brabantse club.

De centrumspits werd achtereenvolgens opgeleid bij Ajax en AZ, voordat hij in 2015 naar de club uit Friesland verkaste. Sinds seizoen 2017-2018 maakte hij deel uit van de hoofdmacht van SC Heerenveen. Daar viel hij vooral op door zijn scorend vermogen en hoewel hij niet veel speeltijd kreeg als spits wist hij toch op belangrijke momenten meerdere malen het vijandige net te vinden. Zijn prestaties in het vorige seizoen waren dusdanig goed dat Heerenveen hem een contractverlenging aanbood. De tweede seizoenshelft werd Jizz echter vaak als rechtsback ingezet; omdat zijn hart echter meer ligt bij de centrumspitspositie mocht hij van de Friese club uitkijken naar een andere club. Met FC Den Bosch heeft hij die dan nu gevonden.

Voor Jizz is de overgang naar FC Den Bosch een logische stap, vooral omdat hij in de Brabantse hoofdstad als eerste spits gehaald is en hij dus logischerwijs mag rekenen op veel speelminuten. “Ik ben superblij met deze overgang. FC Den Bosch is een prachtige club met leuke supporters uit een mooie stad. De ambitie om in de top van de Keuken Kampioen Divisie mee te doen, spreekt me enorm aan.”

Ook FC Den Bosch is zeer gelukkig met de komst van de makkelijk scorende spits. Manager voetbalzaken Bert Ruijsch: “Met de komst van Hornkamp halen we een jonge en goed opgeleide speler binnen. Hij heeft scorend vermogen en is technisch vaardig. Met het driejarige contract spreken we ons vertrouwen uit dat Hornkamp de komende seizoenen onze aanvalsleider wordt.”

Zie ook de website van FC Den Bosch en SC Heerenveen

Comment Section

1 reactie op “Jizz Hornkamp rond met FC Den Bosch


Door Hans dijkhuizen op 26 juli 2019

Succes Jizz en welkom in Oeteldonk!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.