Page content

article content

Cody Gakpo smaakmaker bij basisdebuut in Jong PSV

Cody Gakpo (foto psv.nl)

De Graafschap – Cody Gakpo 2-3, zo zou de wedstrijd van gisteravond samengevat kunnen worden. De 18-jarige aanvaller maakte zijn basisdebuut in Jong PSV en was meteen beslissend. Niet alleen scoorde hij tweemaal (in de 17e én de 91e minuut), ook kon zijn tegenstander Abena in de 80e minuut niets anders doen dan Cody stoppen middels een overtreding wat Jong PSV de strafschop voor de 2-2- opleverde. Het was dus met drie cruciale acties de wedstrijd van Cody Gakpo, hoewel ook gezegd moet worden dat Eloy Room meerdere malen op een voortreffelijke manier Jong PSV in de wedstrijd hield en Dante Rigo de penalty voor de 2-2 feilloos binnenschoot.

Droomdebuut voor Gakpo

Cody Gakpo speelde al eerder mee met Jong PSV, in november 2016 maakte hij zijn debuut als invaller. Dit seizoen is hij echter nog steeds speler van het PSV onder 19 (getraind door Mark van Bommel), maar tegelijkertijd is hij ook al tweemaal met de hoofdselectie van PSV op trainingskamp geweest.  In Florida had hij afgelopen week tegen Fluminense zelfs een basisplaats en speelde hij 75 minuten mee met de hoofdmacht. Met het droom-basisdebuut van gisteravond in de Jupiler League onderstreepte de nummer 11 zijn onmiskenbare potentieel. Het talent van de PSV-jeugdopleiding lijkt er klaar voor om binnen afzienbare tijd ook zijn eredivisiedebuut te gaan maken, wij kunnen er niet op wachten en vele PSV-fans met ons.

Man of the match

19 januari 2018 zal de geschiedenis ingaan als de dag dat niet alleen Doetinchem, maar héél Nederland definitief kennismaakte met de aanvaller met Togolese roots die al sinds 2007 bij de jeugd van PSV speelt. Wie er op de Vijverberg is uitgeroepen is tot ‘man of the match’ is ons niet bekend, maar het mag duidelijk zijn dat de échte ‘man of the match’ gisteren in het carbon-gele uitshirt van PSV rondliep, de naam is Cody Mathès Gakpo.

PSV.nl: “Gakpo bezorgt Jong PSV driepunter”

Het wedstrijdverslag bij Omroep Gelderland

Het wedstrijdverslag in het Eindhovens Dagblad

Het Eindhovens Dagblad over Cody Gakpo

Bekijk beelden van de wedstrijd op Fox Sports

Cody Gakpo Jong PSV beslissende doelpunt

Comment Section

0 reacties op “Cody Gakpo smaakmaker bij basisdebuut in Jong PSV

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.